Tellu

Tellu

Olen Tellu, Keski-Suomalainen nainen. Olin vuonna 2012 ystäväni kanssa Sri Lankassa vapaaehtoistyössä ja sillä matkalla tutustuin paikalliseen perheeseen. Tämän perheen kanssa perustimme koulun englannin kielen opetusta varten ja nimenomaan varattomien perheiden lapsille.
Sri Lankan valtio ylläpitää ns. peruskoulua, joka on yhdeksänvuotinen ja siellä opetus on maksutonta. Perheet haluavat kuitenkin lapsilleen parempaa ja enemmän englannin kielen opetusta, jota varten maassa on iltapäiväkouluja sitä varten. Ne ovat kuitenkin maksullisia ja siihen ei monella perheellä ole varaa. Nämä yksityisten perustamat iltapäiväkoulut ovat siis heille maksuttomia.

Tällainen on myös TELLUSCHOOL. Tuon vapaaehtoisvuoden "hedelmänä" lupasimme koulun perustamiseen alkurahoituksen ja niin asiat alkoivat rullaamaan. Vuonna 2013 rakennettiin ja avattiin ensimmäinen koulu ystäväperheemme pihaan Hikkaduwassa, kahden vuoden päästä seuraava isoäidin pihaan ja tällä hetkellä kouluja on neljä, osa toimii vuokratiloissa. Opettajia on tällä hetkellä seitsemän ja lapsia kouluissamme seitsemästä eri kylästä. Koulut sijaitsevat Eteläisen provinssin alueella. Lähin kaupunki on Galle.

Koulun nimen yhteyteen perhe halusi nimeni ja siihen suostuin. Kaiken takana on Suomessa rekisteröity yhdistys, Telluschool tukiyhdistys ry ja opettajien palkat hoituvat pääosin Suomesta saatavilla yksityishenkilöiden lahjoituksilla.Created with Woo®
Copyright (c)2017, All Rights Reserved.